You, the petitioner
Inkedtransfstation li

Ban de brom

2,107 signatures

Voorkom (dag & nacht) blootstelling aan laag frequent geluid door TenneT.

Petition

We

De bewoners van Wijk aan Zee en Westelijk Beverwijk

 

observe

  • Zodra in Beverwijk het transformatorstation van TenneT in gebruik wordt genomen, zullen de omwonenden geplaagd worden door een laag frequente bromtoon, die fikse gezondheidsklachten teweeg brengt.

  • Zoals de plannen er nu uitzien, worden de bewoners tot ver in de wijde omgeving blootgesteld aan een ontregelende bromtoon.

  • In de (al zeer vergevorderde) bouwplannen voor het transformatorstation, zijn namelijk géén voorzieningen getroffen die voorkómen dat het laag frequente geluid de bewoners bereikt.

  • Het gaat bij dit enorme station (11,5 hectare!) namelijk om een 'open lucht' ontwerp en dat betekent dat de trilling van het laag frequente geluid kilometers ver zal reiken - zelfs dwars door muren heen.

  • De consequentie daarvan: ernstige geluidshinder voor de omwonenden met schadelijke effecten voor de gezondheid, met name door het effect van de trillingen op het lichaam en verstoring van de nachtrust.

 

and request

  • Vóórdat de bouw van het transformatorstation start, verzoeken wij met klem om aanpassing van het huidige plan.

  • We vragen om constructieve maatregelen, die garanderen dat het laag frequente geluid ons niet bereikt.

  • We willen de garantie dat er, vanaf het moment dat het station operationeel wordt, géén bromtoon wordt verspreid, die gezondheidsklachten en ernstige slaapverstoring veroorzaakt.

  • De leefbaarheid in deze, door de zware industrie en door het vele vliegverkeer overbelaste, omgeving mag immers niet nog ernstiger worden aangetast.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-05-31 
Lead petitioner:
Antoinette Verbrugge, Petri Raymakers 
Organisation:
Buurtbelang Julianaweg e.o. in Wijk aan Zee 

History

Signatures

Updates

Noord-Hollands Dagblad: Wijk aan Zee ’Bant de Brom’ van Tennets transformatorstation met een fotoactie

,Tennet, bouw je transformatorstation aan de Kagerweg langs de A9’’, roepen Wijk aan Zeeërs Antoinette Verbrugge en Petri Raymakers de netbeheerder op. ,,En als dat trafostation toch echt tussen Beverwijk en Wijk aan Zee moet komen, haal dan ook alles uit de kast qua geluidsmaatregelen.

+Read more...

Wij zitten absoluut niet te wachten op een laagfrequente bromtoon.’’

Tennet wil een gigantisch transformatorstation langs de Zeestraat bouwen. Daarop gaat het bedrijf drie windmolenparken op zee aansluiten. Raymakers en Verbrugge zijn de initiatiefnemers van de petitie ... lees verder

krantenknipselNH15-8-20

2019-08-16

De Telegraaf: Dorp vreest gekmakende bromtoon trafostation windmolens

Asterix en Obelix hadden nog een makkie. Hun Gallische dorpje nam het slechts op tegen één vijandige grootmacht.

+Read more...

Wijk aan Zee ziet zich echter van twee kanten belaagd. Eerst was er Tata Steel. En nu wil netbeheerder Tennet vlak bij het dorp één van zijn grootste transformatorstations (...) lees verder

2019-08-03

Noord-Hollands Dagblad: Overlast voor een tiende van de omwonenden door laag frequent geluid transformatorstation Beverwijk wordt acceptabel geacht

Het is altijd gissen met Laag Frequent Geluid (lfg). Al tientallen jaren geleden werden de eerste stappen voor een norm gezet, maar die norm is er nooit gekomen.

+Read more...

Wat we wel hebben zijn de NSG-richtlijn die zich richt op de hoorbaarheid van lfg en de Vercammen-curve die iets wil zeggen over de daadwerkelijke hinder ervan. Volgens prognoses van onderzoeksbureau Arcadis valt het (...) abonnees kunnen verder lezen

NHD 3 juli 2019 TenneT- Ban de Brom en het trafostation

2019-07-03